DIGITALIZARE. Am testat cele 4 aplicații lansate de PMB

Primăria Capitalei a lansat patru aplicaţii: infoSTB, Parking Bucureşti, Social alert Bucureşti şi Trafic alert Bucureşti

Mi le-am instalat, mi-am făcut cont și le-am explorat puțin funcționalitățile. Toate, extrem de utile, îți vor fi de folos pentru o mai mare mobilitate prin oraș sau pentru a transmite autorităților sesizări și alerte.

infoSTB te ajută să îți planifici traseul cu transportul în comun de suprafață. Se bazează pe datele GPS primite în timp real de la toată flota STB și îți calculează cele mai rapide trasee în funcție de cel mai apropiat mijloc de transport care ajunge în stația ta.

Îți arată în câte minute ajunge în stație mijlocul de transport pe care îl aștepți și îți arată o hartă a traseului, iar dacă vei selecta o stație de pe traseu vei vedea în câte minute sunt programate să ajungă acolo și alte mijloace de transport, în cazul în care vrei să iei o legătură. Dacă vrei să îți păstrezi linii sau trasee favorite ai posibilitatea să îți faci cont în aplicație. O poți descărca din Apple Store și Google Play sau utiliza în versiunea desktop.

Parking București se adresează șoferilor. Am stat puțin pe ea, pentru că nu sunt șofer, dar am văzut că îți va fi destul de utilă în căutarea unui loc de parcare și plata parcării prin oraș în zonele administrate de PMB. O poți descărca din Apple Store și Google Play.

Trafic Alert București este o aplicație de sesizări pe care o aștept de foarte mult timp. Te ajută să trimiți foarte ușor sesizări către Administrația Străzilor prin intermediul telefonului, atașând poze, un pin pe hartă și o descriere sumară a problemei. Poți semnala mașini parcate neregulamentar, drumuri în lucru nesemnalizate, semafoare nefuncționale, gropi în șosea sau pe trotuar, indicatoare degradate și alte sesizări. O poți descărca din Apple Store și Google Play. Te încurajez să o folosești cât mai des și să le scrii lor în loc să postezi pe Facebook. Vei putea vedea parcursul sesizării tale și vei vedea răspunsul autorităților în aplicație.

Social Alert București este o aplicație care te ajută să trimiți sesizări legate de cazuri sociale. Tot ce trimiți ajunge la Direcția Generală de Asistență Socială a Municipiului București. Le poți trimite detalii despre adulți și copii fără adăpost, copii sau vârstnici în situații de risc sau femei care sunt victime ale violenței. O poți descărca din Apple Store și Google Play.

Mai sunt și alte aplicații în pregătire ca parte a strategiei de smart city a Bucureștiului. Aplicațiile vor fi dezvoltate de Compania Municipală Tehnologia Informaţiei Bucureşti sau alți furnizori care participă la procesul de licitare.

Le-ai descărcat și le-ai văzut? Ești gata să critici designul, UX-ul, banii cheltuiți degeaba? Save it! Folosește-le 2 săptămâni activ, trimite feedback către echipele de dezvoltatori, trimite sesizări, încearcă trasee noi, mai rapide.

Lasă un răspuns